Uw kantoorpand voor 2023 slim naar energielabel Cmet Meeuse-LED

Met advies van Meeuse led stapsgewijs naar energielabel C, B en A

In 2023 naar een energielabel C en in 2030 naar een energielabel A. Alles om de uitstoot van CO2 terug te dringen en in 2050 tot nul te reduceren. Komende jaren speelt ook voor bedrijven verduurzaming een grote rol. Een energielabel C verplichting is voor veel kantoren het kantelpunt om wat aan hun energielabel te veranderen.

Sinds 2023 is energielabel C verplicht voor alle kantoorgebouwen vanaf 100 m2. Dit betekent een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per m2 per jaar. Op dit moment voldoet ongeveer de helft van de gebouwen aan de eisen. Behoor jij tot de andere 50% of wil je direct kijken wat er mogelijk is voor 2030 als de verplichting van energielabel A eraan komt? Dan kan Meeuse-Led uw bedrijf hier bij helpen. Met het in kaart brengen van een besparingscheck en het opstellen van een lichtplan kan tot wel 65% worden gewonnen. Voldoet het gebouw vanaf 1 januari 2023  niet aan de eisen, dan mag u vanaf 1 januari 2023 het gebouw niet meer als kantoor gebruiken. Ga daarom nu al aan de slag!

Plan je adviesgesprek

De Labelplicht geld dat ook voor mij?

Of je nu eigenaar of huurder bent, de labelplicht geld voor ieder kantoorpand. Echter blijft de eigenaar van een kantoorpand verantwoordelijk voor het verkrijgen van het juiste label. De wet gaat op voor kantoren met een vloeroppervlakte van meer dan 100m2. In principe geld het ook voor loodsen, magazijnen of een productieruimte als er voor meer dan 50% vloeroppervlakte aan kantoorruimte beschikbaar is. Weet u niet zeker of dit ook voor uw kantoorpand geld? Vraag ons dan om met u mee te kijken.

Financiële regelingen en subsidies mogelijk

Voldoe aan de wet en zorg voor een geldig energielabel. Beschikt jouw kantoorpand nog niet over een label of heb je pas maatregelen genomen? Schakel dan een energie adviseur in voor advies en het uitgeven van het juiste label. Deze persoon controleert het gebouw op cruciale kenmerken en stelt aan de hand hiervan een adviesrapport op.

Als kantoorpand eigenaar kun je beroep doen op diverse verschillende financiële regelingen en subsidies. Samen met Meeuse-LED kunnen we onderzoeken voor welke subsidies u in aanmerking komt. Vervolgens moeten de werkzaamheden die zijn aangegeven door de adviseur worden uitgevoerd. Ook bij het uitvoeren van de werkzaamheden kan Meeuse-LED u helpen. Pas zodra dit is uitgevoerd kan er een nieuw energielabel worden aangevraagd bij een energie adviseur.

Plan je adviesgesprek

Met een kleine ingreep veel vooruitgang

Bij veel kantoorpanden met energielabel D of E is met relatief kleine ingreep flink vooruitgang te boeken. Zo kan Meeuse-LED u helpen bij het opstellen van een lichtplan, en het maken van een bespaar check. Door het opstellen van een lichtplan kan er op een slimme wijze bespaard worden, niet alleen op energie, maar ook op het gebied van maandelijkse kosten. Dit vergt vaak een kleine investering die al tot 65% kan besparen.

In 4 stappen naar energielabel C

Maak gebruik van het 4-stappenplan en onze expertise om tot een energielabel C of beter te komen. Vraag nu uw (licht)bespaarplan aan voor € 100,- en zie hoe uw bedrijf kan bijdragen aan de doelstelling voor 1 januari 2023. Neemt u vervolgens ook de producten bij ons af dan krijgt u de eerder betaalde € 100,- voor het opstellen van het lichtplan als korting op uw factuur, zo betaald u nooit teveel.

Stap 1: Check je huidige energielabel

Bekijk je huidige energielabel op EP-online.nl. Aan de hand hiervan krijg je al een goed inzicht waar u op dit moment staat. Is er nog geen energielabel voor uw kantoorpand beschikbaar? Schakel dan eerst een energieadviseur in die uw kantoorpand controleert op een aantal kenmerken.

Stap 2: Vraag bespaarcheck aan bij meeuse-LED.

Nadat de adviseur bij u is langs geweest kan Meeuse-LED een bespaarcheck voor u uitvoeren en een lichtplan voor u opstellen. Hierbij word gekeken op welke vlakken u kunt besparen en welk soort licht het beste aansluit bij uw situatie.

Stap 3: Vraag subsidie aan voor de werkzaamheden en voer de maatregelen uit

Het nemen van energiebesparende maatregelen gaat samen met een aantal subsidies. Bekijk daarvoor hier de subsidiewijzer. Voer de energiemaatregelen voor 2023 uit, om tijdig op energielabel C te komen. Zorg indien mogelijk voor no regret-maatregelen. Dit zijn maatregelen die bijdragen aan een CO2-arm kantoor en die rekening houden met verregaande aanpassingen in de toekomst.

Stap 4: Vraag het certificaat aan

Alles werkzaamheden uitgevoerd? Dan kunt u opnieuw een energieadviseur inschakelen en uw label laten vaststellen en registreren. Zodat u klaar bent voor de ingrijpende maatregelen per 1 januari 2023.

Plan je adviesgesprek

Installatie door ervaren installateurs

Een goede installatie van de verlichting is uiteraard erg belangrijk. Daarom werken wij samen met een aantal installateurs. Dus ook voor samenwerking kunt contact opnemen met onze licht experts, zo nemen wij al het werk voor u uit handen. En bent u binnen no time verzekerd van een groener energielabel.

Veel tevreden klanten

Meeuse-LED dacht uitgebreid met ons mee en kwam met verschillende adviezen. Uiteindelijk gekozen voor een langwerpige spot die een industriële look uitstraalt en voldoende licht geeft.
Het resultaat is een prachtig lichtplan dat aan onze verwachtingen voldoet. Door het advies van Meeuse-LED een juiste keuze gemaakt qua verlichting. We zijn nog maar net open en ontvangen nu al veel positieve reacties hierop.
Wij hebben een showroom gerestyled met verlichting van Meeuse-LED. De producten waren op tijd binnen en doordat de trackspots in drie fases te schakelen zijn wordt er veel sfeer gecreëerd in de showroom.

Vraag hier uw bespaar check aan en ga samen onderweg naar een energielabel c